Skolstart, flytt och nollning

 
Här har det varit fullt ös hela veckan. Började på universitetet i måndags, så har pluggat och handlat lite förnödigheter. Sedan har det också såklart varit nollning! I fredags var temat "Barndomsminnen" och vi var powerpuffpinglorna och igår var det 80-talstema! Annars har vi snickrat ihop möbler och pysslat på i mitt studentrum och ikväll flyttar jag in! Äntligen kan jag andas ut och känna mig hemma!

Hejdå Skellefteå! Hej Umeå!

 
Idag besökte jag farmor för att dricka kaffe och snacka skit - fick även med mig en tavla som hon har målat (bild ovan). Sedan tog jag bussen mot Umeå och lämnade allt som har att göra med Skellefteå bakom mig... 
 
På torsdag nästa vecka hämtar jag nog nycklarna till mitt studentrum så just nu bor jag hos Elias för tillfället. Flyttlasset är beräknat att avgå från Skelleftehamn på lördag nästa vecka, så förhoppningsvis blir det så. 
Nu på måndag är första dagen i skolan för mig. Känns otroligt spännande. Imorgon ska jag och Elias ta en sväng till Universitetet så jag får lära mig vägen och sedan kolla in själva stället. 
 
Nu ska jag duscha, sedan ska jag sova i hundra år. 
 
 

I'm the dark in need of light

 
Gårdagen spenderades med att mysa med katter, och sedan blev det utgång med min Josse! Vinglade hem någongång före tre inatt och idag har vi mest tagit det lugnt. Jag och Elias gick en liten promenad ner till älven och fotade lite (grabben har skaffat systemkamera så han vill inviga den). När vi landade hemma hos honom igen så råkade jag somna och sov tills 17. Därefter tog vi en promenad till grillen och köpte oss varsin kebabtallrik. Satan så gott det var. 
 
Ikväll har jag varit med Amanda en stund och just nu håller jag och Elias på att hänga lite tvätt och sånt där nödvändigt. Imorgonkväll åker jag till Skellefteå en sväng eftersom försäkringsbolaget skulle komma förbi på måndag kl 9... Sedan åker jag nog tillbaka till Umeå igen på tisdag beroende på hur mycket vi får gjort och så vidare... 

Fredag och bytt stad för tillfället

 
Hej! 
I tisdags var jag hos morsan och såg film. Fick ett samtal som vred om i magen och en timme senare hade jag hunnit hämta katterna, blivit sotig, gråtit mängder och insett att jag för tillfället är hemlös. Det som hände får mig att inse att livet är så skört och kan förändras på så kort tid... Min grannes lägenhet hade börjat brinna och eftersom jag bor längst upp så hade all rök samlats där. Allt är nu rökskadat men både jag och katterna mår bra i övrigt. I onsdags samlade jag mig, packade lite grejer och tog katterna med mig till Elias i Umeå. För tillfället bor vi här. På måndag kommer försäkringsbolaget och vi ska tillsammans göra en bedömning, samt ta reda på hur lång tid det tar att sanera allt. 
 
Igår fick jag veta en bra nyhet dock - jag har fått ett studentrum här i Umeå. I huset bredvid Elias. Så katterna behöver inte flytta så långt denna gång. Nu är det bara att ta tag i livet - och försöka hålla huvudet högt. Fram tills den 1:a Februari är jag hemlös - börjar skolan 19:e Januari, så får försöka bo hos Elias och mamma i några veckor till... Sedan kanske jag äntligen kan få börja må bra igen... 

Årsresumé 2014

2014 var ett tufft år för mig, men jag tänkte ändå att jag ville göra en årsresumé och gå vidare - förhoppningsvis blir 2015 mycket bättre!
 
Januari: Varvade jobb och fest.
Februari: Fikade mycket. Jobbade mycket också. Drog en sväng till Stockholm och såg Avicii också!
Mars: Hälsade på gammelfarmor som låg på lassa i Umeå. Detta var bara början på det som skulle bli så tungt senare...
April: Skaffade dreads, sov dåligt, förtärde mycket alkohol och jobbade på som vanligt.
 
Maj: Hade tid över till att fara iväg till Turkiet en vecka tillsammans med Elias och Amanda. Åkte även bil ner till Stockholm med farsan, lillebror och pojkvän och var på festivalen STHLM Fields.
Juni: Jobbade och var på Stadsfesten och åkte massa karuseller. Drack mängder med kaffe också.
Juli: Solade och jobbade. Denna månad var tung eftersom min gammelfarmor avled i cancer.
Augusti: Var på gammelfarmors begravning, fyllde 20 år, Elias flyttade till Umeå vilket jag tyckte var jättejobbigt eftersom vi alltid bott så nära varandra och det kändes som att det liksom var fel tillfälle eftersom jag gick igenom så mycket tungt just då.
September: Festade mycket i Umeå. När jag var hemma i Skellefteå så jobbade jag på som vanligt.
Oktober: Började gå hos psykologen, skrev högskoleprovet och försökte få tag i mitt liv lite och började tänka mer på min framtid. Bestämde mig för att jag ville börja skolan igen.
November: Gammelfarfar avled. Rensade ut deras lägenhet och fick ärva massa grejer, bland annat dessa solbrillor. Mådde piss i allmänhet i princip hela denna månad.
Fick diagnosen "generaliserad depression".
December: Kom in på förskollärarprogrammet i Umeå, fick medicin mot både ångest och depression, målade en jävla massa tavlor, jobbade hela jul och nyår men känner idag att jag börjar få ordning på mig själv igen!
 
Som sagt: ett väldigt jobbigt och rörigt år, så nu jävlar tar jag tag i år 2015!